כמה חלבון יש בשעועית אדומה?
שעועית אדומה היא לא רק תוספת צבעונית וטעימה למנות רבות, אלא גם מרכיב חשוב בתזונה הישראלית. היא נחשבת למאכל מהיר וקל להכנה, אך גם כמקור פוטנציאלי לחלבון איכותי. אז כמה חלבון באמת יש בשעועית אדומה, ומה הערך התזונתי שלה?
כמה חלבון יש בשעועית אדומה רגילה?
ב-100 גרם של שעועית אדומה מבושלת יש כ-8.7 גרם חלבון. זהו חלבון איכותי שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף שלנו זקוק להן. חלבון זה תורם לבניית שרירים, תיקון רקמות ותמיכה במערכת החיסון.
צריכת חלבון יומית מומלצת
הצריכה היומית המומלצת של חלבון למבוגרים משתנה בהתאם למשקל, רמת הפעילות והמצב הבריאותי. לדוגמה, אדם השוקל 70 ק"ג זקוק לכ-56 גרם חלבון ביום. עבור אנשים המעוניינים להגדיל מסת שריר, הצריכה עשויה להיות גבוהה יותר. חלבון חיוני לבניית שרירים, תיקון רקמות ותמיכה במערכת החיסון.
השוואת חלופות לשעועית אדומה
אם נשווה את תכולת החלבון של שעועית אדומה למאכלים צמחיים אחרים, נגלה כי היא מכילה יותר חלבון מאשר ירקות רבים אחרים. לדוגמה, 100 גרם של עדשים מבושלות מכילות כ-9 גרם חלבון. בעוד ששעועית אדומה עשירה בחלבון, עדשים עשירות גם בסיבים תזונתיים. כל אחת מהאפשרויות יכולה להתאים לתזונה בהתאם להעדפות ולצרכים האישיים.
מידע תזונתי נוסף
שעועית אדומה מכילה גם ויטמינים ומינרלים חשובים כמו ויטמין B6, ויטמין B12, זרחן ואשלגן. אלו תורמים לבריאות הכללית ולתפקוד תקין של הגוף.
סיכום
שעועית אדומה היא מקור מצוין לחלבון איכותי, והיא יכולה להשתלב בתזונה מאוזנת. הבחירה בין שעועית אדומה לחלופותיה תלויה בצרכים ובהעדפות האישיות של כל אחד. חשוב לשמור על תזונה מאוזנת ולשלב שעועית אדומה במידה.
לסיום, זכרו כי תזונה מאוזנת היא המפתח לבריאות טובה, ושעועית אדומה יכולה להיות חלק מהתפריט היומי שלכם בצורה מהנה ובריאה.